reservdelar

Jakten på reservdelarDet kan vara svårt att hitta reservdelar till sin ögonsten när den behöver förnyas eller repareras. Det finns dock ett antal handlare i Sverige som saluför både "nya gamla delar" (NOS), nytillverkade och begagnade komponenter.


En stor del av Husqvarnas mc-produktion gick på export, och därför finns det även välsorterade handlare i andra länder som till exempel USA, Storbritannien och Australien.

Även en del av Husqvarnas moped-produktion gick på export, och då främst till Finland, Danmark och Norge. Med lite tur kan du hitta delar där.


Du finner här länkar till ett antal ställen där du kan söka efter delar. Var heller inte rädd för att maila med förfrågningar, även om din skolengelska är rostig. De flesta handlare hjälper gärna till och svarar efter förmåga.

Tänk på att det utöver frakt kan bli tull och moms på beställningar utanför EU.


I vår förening finns även ett antal duktiga medlemmar med stor erfarenhet av renoveringar. Skicka en förfrågan via vår kontakt-sida så hjälper vi till med vad vi kan.


Firman Rubber Mek gick med sin ägare ur tiden 2018, så nu hänvisar vi alla som söker nya gummidetaljer till  Mopedrenovering .


Veteranmarknader kan också vara en guldgruva för reservdelar, många hittar du till med hjälp av Classic Motors kalender:  KALENDERN


Till vår hjälp finns även flera auktions och fynd-sidor på nätet som till exempel:


Tradera       Blocket      ebay-Tyskland    ebay-USA     ebay-England


Vroomberg


Findit-FinlandTipsa oss gärna via kontakt-sidan om andra bra reservdels-källor.